Pomognimo Maši Srdic!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak u 20 sati u pulskom klubu Uljanik održat ce se dobrotvorni koncert za 17-godišnju Mašu Srdic, ucenicu 3. razreda pulske gimnazije, koja je prije pola godine teško oboljela od leukemije. Nastupit ce Gustafi, Gabi i Marijan iz Nole, Dem Crew te gimnazijski bendovi Hombe, Metanoia, M. Divinity i Interakta.

Maša se u srijedu trebala osobno obratiti novinarima, ali, kako je rekao njen tata Predrag, morala je biti na terapiji u Djecjoj bolnici na Kantridi u Rijeci. Koncem travnja joj je dijagnosticirana bolest krvotvornog tkiva - akutna limfaticna leukemija (ALL) T-tipa NHL, što je najteži oblik te zlocudne bolesti.

"Maša je veliki borac. Trenutno je u dobrom stanju. Ni u jednom trenutku se nije predala i odustala. Ima svoj cilj - vratiti se svojim prijateljima i prijateljicama u školu i odbojkaški klub.

Ta pomoc njenih kolegica i prijateljica koji je svakodnevno zovu i podržavaju je u posljednjih šest mjeseci najvažnija, uz našu nužnu roditeljsku pomoc. Zahvaljujemo vam se svima u Mašino i u ime cijele naše obitelji", rekao je tata Predrag.

Kako su u srijedu objasnili inicijatori ovog dobrotvornog koncerta, Mašin razrednik Gorazd Cosic i njegov kolega profesor Filip Zoricic, Maši je hitno potrebna transplantacija koštane srži koja je zakazana iduceg mjeseca na KBC-u Rebro u Zagrebu, a njena je sestra kompatibilna.

Pozvali su sve ucenike pulskih srednjih škola, ali i sve gradane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji. Cijena ulaznice za koncert je 30 kuna, a prikupljenim sredstvima financijski ce se bitno olakšati taj zahvat te pružiti prijeko potrebna pomoc Maši i njezinim roditeljima. Za Mašu je otvoren i racun u OTP banci: 2407000-3205385041.


Podijeli: Facebook Twiter