Pomognimo malenoj Leoni Zari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leona Zara Gavrić rođena je 6. listopada 2012. kao "palčica" u 28. tjednu trudnoće s dijagnozom specifične cerebralne paralize-tetrapareza spastica, a o njoj brine baka Goranka Bašić, koja je i njezina udomiteljica

Leona Zara Gavrić rođena je 6. listopada 2012. kao "palčica" u 28. tjednu trudnoće s dijagnozom specifične cerebralne paralize-tetrapareza spastica i nažalost ovisna je u potpunost o tuđoj pomoći. Unatoč teškoj dijagnozi, njezina baka Goranka Bašić, koja je i njezina udomiteljica, vodi je na rehabilitacije od samoga rođenja i s njom svakodnevno vježba.

Djevojčica je obuhvaćena četverosatnim programom Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda gdje polazi vrtićki program za djecu s posebnim potrebama. Rehabilitirala se u Krapinskim Toplicama u dva navrata, a bila je nedavno i na pregledu u dubrovačkoj klinici Glavić.

Zara još uvijek ne može sama ustati i hodati i ne može pričati. Potrebni su joj je pojačani tretmani i specijalizirano liječenje, te joj je stoga nužno potrebna financijska pomoć dobrih ljudi za nabavljanje opreme za neurostimulatorne vježbe te za daljnje terapije.

Baka s kojom živi od rođenja i koja o njoj vodi stopostotnu brigu, iscrpila je svoja materijalna sredstva za njenu rehabilitaciju. Malena Leona Zara može imati adekvatnu terapiju u Krapinskim Toplicama i u Privatnoj praksi fizikalne terapije Sanja Petrač "Fizio Sanja", gdje će vježbati uz razne terapije, usluge logopeda, defektologa i radnog terapeuta.

Ove su terapije vrlo skupe, stoga baka, koja, kako sama kaže, nije naučena moliti i tražiti pomoć, ovaj put moli svih koji mogu i žele pomoći Zari da doniraju koji dobrovoljni prilog uplatom na račun Goranka Bašić (za Zaru) HR3423600003212665366 pri Zagrebačkoj banci. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter