Pomoću "gusjeničara" kolicima u Spomen dom

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

U povodu pete obljetnice djelovanja Programa dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama, pazinskog Gradskog društva Crvenog križa, u upotrebu je uvedeno elektromotorno pomagalo za invalide, tzv. "gusjeničar" za prijevoz invalidskih kolica stepeništem.

Budući da se prostorije dnevnog boravka nalaze u suterenu Spomen doma, do kojih vodi stepenište, sada tu arhitektonsku barijeru osobe u invalidskim kolicima "gusjeničarom" savladavaju bez poteškoća. To omogućuje i nesmetan pristup članovima Društva tjelesnih invalida Pazin, koji će od sada moći koristiti i usluge dnevnog boravka. Osim što je nabavljen "gusjeničar" u dnevnom su boravku renovirane sanitarije, zapravo, prilagođene su potrebama invalida, poglavito onima u invalidskim kolicima.

U cijeli je projekt uloženo 60 tisuća kuna koje su osigurali Istarska županija i Grad Pazin, rekao je Radenko Vadanjel voditelj Programa dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama. Dodajući kako je stvarna vrijednost ovog projekta daleko vreća, ako se ulaganjima pribroji rad djelatnika dnevnog boravka koji su u svoje radno vrijeme preuredili prostorije novih sanitarija.

Sonja Grozić-Živolić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb pohvalila je rad pazinskog dnevnog boravka u kojem se uvijek nešto događa, a zadovoljna lica korisnika svjedoče da su ulaganja pozitivna jer im omogućuju ugodniji boravak u ovim prostorima.

Svečanost su glazbom i poezijom obogatili učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Roberta Špoljarić, Sara Ursić, Toni Kukurin i Stefani Križanac pod vodstvom prof. Magde Rimanić. Njima su se pridružili i članovi Društva tjelesnih invalida Pazin Vilim Močibob, Livio Sloković i Juraj Jop - Đorđo. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter