Pomoc slijepoj i slabovidnoj djeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 55.600 kuna donacije urucili su slijepima i slabovidnima s Bujštine celnici novigradskog Lions Cluba. Po 8.000 kuna dobili su Lejla i Jasmin Catic iz Karigadora i Tamara Bogdan iz Umaga, dok su jednokratne donacije po 6.000 kuna urucene Antoniju Cavarevicu iz Buja i Terenceu Milicu iz Novigrada.

Melissa Koncar iz Umaga dobivat ce 1.000 kuna mjesecno u trajanju od godinu dana, a isto tako primat ce i Anes Halili iz Novigrada. Umažanka Anna Maria Manin tijekom godine dana primat ce 800 kuna mjesecno, odnosno ukupno 9.600 kuna.

Vec drugu godinu zaredom ovoj je djeci, kojima Lionsi redovito pomažu, donacije urucio pjevac Tony Cetinski, koji je rekao da se dobro osjeca kada može pomoci te da ce se i ubuduce rado odazivati pozivima ove dobrotvorne udruge.

Od ukupnog je iznosa 27.500 kuna prikupljeno nedavno na prvom humanitarnom turniru u golfu "First Feel Golf for Charity" koji su organizirali Lionsi u suradnji s Golf Clubom Adriatic, ATP-om Umag i umaškom udrugom Golf & Country club.

Ostatak je osiguran iz sredstava koje su skupili na svom tradicionalnom balu, održanom pocetkom lipnja u golfskoj kuci na Crvenom Vrhu , i to od prodaje tombole, umjetnickih slika, vina koje su darovali istarski vinari, stabla masline, potom s aukcije vrijednih arhivskih vina i drugog.

Na balu je prihodovano ukupno 40 tisuca kuna – dio je sad urucen slijepima i slabovidnima, a ostatkom ce Lionsi krajem godine kupiti 20 božicnih poklon-paketa, namijenjenih socijalno ugroženim obiteljima na Bujštini.

- Zahvaljujemo golf centru i njegovom vlasniku Rezidenciji Skiper, koji su se na dan turnira odrekli svojih prihoda u korist potrebitih. I dalje planiramo pomagati ovoj djeci i Kuci svjetla u Cukricima, istaknula je predsjednica Lionsa Snježana Nazarevic.

Donatorima se zahvalio i predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftic.


Podijeli: Facebook Twiter