Pomiče se termin manifestacije Jug na 2 kotača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rekreativna biciklijada u Divšićima koja se, u sklopu manifestacije Jug na 2 kotača, trebala održati ove subote, zbog najave lošeg vremena odgađa se za iduću subotu, 24 rujna. Najavile su to u srijedu na konferenciji za novinare u Marčani Lucija Brgić i Matea Burić iz turističkih zajednica Marčane i Barbana koje, zajedno s ostalim turističkim organizacijama južne Istre, organiziraju manifestaciju.

Sudionici su u sklopu biciklijade trebali posjetiti i 8. barbanski obrtnički sajam te 11. feštu smokve i smokvenjaka, manifestacije koje će se, neovisno o vremenu, ipak održati ovog vikenda. Za bicikliste će pak 24. rujna u Barbanu biti na raspolaganju punkt na kojem će se moći okrijepiti hranom i pićem, najavila je Brgić.

Biciklijada se sastoji od kratke i duge rute: prva je duga 15,a druga 30 kilometara. Start je u 13 sati sa školskog igrališta u Divšićima, potom se vozi na potezu Filipana - Prodol - Bratulići - Hrelići - Palion - Puntera - Barban, gdje završava kraća ruta. Oni koji se opredijele za dulju rutu, nastavljaju prema Melnici, Kožljanima, Grandićima, Želiskima, Šajinima, Bićićima, Orbanićima, te se vraćaju u Divšiće. Za one koji se opredijele za kraću rutu bit će organiziran prijevoz od Barbana do Divšića, gdje će za sve sudionike po završetku biciklijade biti pripremljena maneštra.

Riječ je o petoj od ukupno šest biciklijada koje se održavaju u sklopu manifestacije Jug na 2 kotača, čiji je cilj promocija biciklističkog turizma i staza, te privlačenje turista u destinacije južne Istre. Manifestacija je startala 16. travnja u Medulinu, nastavila se u Fažani, Vodnjanu i Šišanu, a nakon Divšića, posljednja na rasporedu je Pula 2. listopada.

Sudjelovanje je besplatno, a prijave su moguće putem stranice www.medulinriviera.info ili na licu mjesta 24. rujna od 12 do 13 sati. Građani koji budu odpedalirali najmanje četiri biciklijade, moći će sudjelovati u tomboli, uz glavni zgoditak od 3.000 kuna. Dosad je u svakoj biciklijadi sudjelovalo 200-ak osoba, a organizatori ovim putem pozivaju sve ljubitelje biciklizma, rekreativce, mlade i starije, da se odazovu u što većem broju.

Ovog vikenda Barbanski obrtnički sajam i Fešta smokve

Matea Burić iz TZ-a Barban najavila je 8. barbanski obrtnički sajam na kojem će ovog petka i subote nastupiti 20-ak, mahom istarskih izlagača. Bit će otvoren u petak, 16. rujna u podne, a zatvara se idući dan u 20 sati uz veliku fritaju. Bit će predstavljeni prehrambeni, tekstilni i drugi proizvodi. Organizatori, barbanska općina i turistička zajednica, očekuju dobar posjet.

U subotu, 17. rujna, u Barbanu će se održati i 11. fešta smokve i smokvenjaka u organizaciji tamošnje turističke zajednice. Nastupit će 28 izlagača koji će, osim smokvi i proizvoda od smokava, ponuditi istarske suvenire, sireve, maslinovo ulje i vino. Održat će se i radionica o izradi smokvenjaka. Proglasit će se najbolji smokvenjak, a njegov autor bit će nagrađen. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter