Pomer: Požar na vikendici izazvan kvarom na lampi

Vikendica i sve stvari u njoj potpuno su izgorjeli (M. KOŠTA)
Vikendica i sve stvari u njoj potpuno su izgorjeli (M. KOŠTA)

Nakon što su vještaci Centra za kriminalistička istraživanja "Ivan Vučetić" iz Zagreba danas zajedno s krimtehničarima i protupožarnim inspektorima PU istarske obavili očevid, utvrđeno je da je požar koji je uništio vikendicu na predjelu Fontana u Pomeru izbio zbog kvara na rasvjetnom tijelu.

Po riječima Nataše Vitasović iz PU istarske, uzrok požara je kvar na lampi koja se nalazila na natkrivenom drvenom dijelu terase i ima senzore tako da reagira na pokrete. Zbog kvara je lampa duže vrijeme bila upaljena pa je s nje toplina prešla na drvenu gredu koja se zapalila te se vatra proširila na ostatak vikendice.

Vikendica u vlasništvu 44-godišnjakinje koja živi u Sloveniji izgorjela je u noći sa srijede na četvrtak. Pulskim je vatrogascima za požar dojavljeno u srijedu u 23.10 sati te su ga ugasili u četvrtak u 1 sat. Na požarištu smo danas, dok je još trajao očevid, zatekli vlasnicu vikendice, koja nam je kazala da je posljednji put tu boravila sa suprugom u ponedjeljak i da ne zna što je moglo prouzročiti požar. Na konstataciju jednog susjeda da se u srijedu navečer čula jaka eksplozija nakon koje su pozvani vatrogasci, vlasnica vikendice kazala je da ne zna o čemu bi se moglo raditi jer u kući nije bilo ničega što bi moglo eksplodirati. Šteta je, po njezinim riječima, totalna jer više nema ničega, ni kuće niti stvari koje su se nalazile u njoj. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter