"Pomer" isporucen Uljanik Plovidbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecko brodogradilište 3. maj isporucilo je u ponedjeljak tanker za prijevoz nafte, naftnih preradevina i kemikalija "Pomer", nosivosti 51.800 tona, narucitelju pulskoj Uljanik Plovidbi.

Direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletic je nakon svecanosti primopredaje kazao da je narucitelj brod isplatio u cijelosti temeljem cijene koju je utvrdila brokerska kuca Larson. No, ni ovom prigodom nije receno koja je dogovorena cijena broda.

Pavletic je kazao da su ovim dogovorom zašticeni interesi i Uljanik Plovidbe i 3. maja. Izrazio je žaljenje zbog štete pocinjene ovoj kompaniji neisporukom broda cetiri mjeseca nakon dogovorenog roka.

Brod "Pomer" u more je porinut u srpnju prošle godine, a nakon dovršetka opremanja ostao je vezan u rijeckom brodogradilištu zbog spora oko tržišne vrijednosti broda. Dugacak je 196 metara, a gradio se osam mjeseci.

Zbog problema u isporuci broda, cije je preuzimanje bilo najavljeno za jesen 2010., Uljanik Plovidba je pocetkom prosinca prošle godine pokrenula arbitražni postupak protiv 3. maja kod londonskog Visokog suda pravde, no nakon nekoliko dana postignut je dogovor s 3. majem u cilju sporazumnog rješenja spora, a Uljanik Plovidba je objavila da prekida arbitražu.


Podijeli: Facebook Twiter