Pomer: Gosti žrtve razmirica oko kampa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cijeli slucaj autokampa Pomer, o kojem smo nedavno pisali, mogao bi epilog pronaci na sudu, koji ce imati težak zadatak rasplesti gordijski cvor koji su oko kampa zapetljali Pomerturist, Arenaturist i Mila Dragicevic. Podsjetimo, prije desetak dana obratilo nam se 40-ak gostiju autokampa Pomer koji su uredno platili svoje paušale za boravak u kampu od Uskrsa do listopada, da bi dolaskom pred kamp naišli na obavijest da je on zatvoren.

Gosti su bili nakratko pronašli drugi smještaj, no buduci da im nitko nije nudio trajno rješenje, samoinicijativno su se vratili u svoje kamp-kucice i šatore u Pomeru. Buduci da su im iz Arenaturista govorili da napuste kamp, a Pomerturist im nije želio vratiti novac, angažirali su i odvjetnicki ured Pede Grbina u Puli.

Zatim im je Arenaturist prošlog petka zatvorio glavni ventil za vodu u kampu, pri cemu Vodovod nije mogao intervenirati iako su ih turisti zvali jer je, prema njihovim rijecima, glavni ventil zaista vlasništvo Arenaturista. Nekim se cudom voda u petak ponovo pojavila u kampu, a u meduvremenu je, intervencijom Ministarstva turizma, koje je ogorceno na nastalu situaciju i kojem su se slovenski turisti obratili za pomoc, pulski MUP svim gostima kampa izdao dozvolu boravka na tri mjeseca koju do sada nisu imali jer ih nije imao tko prijaviti.

"Gledajte, ima dosta njemackih gostiju koji su platili paušal za kamp Pomer, a borave u Stupicama gdje opet placaju boravak. Osim toga, turisti kamp-prikolicama svakodnevno dolaze do rampe jer prate putokaze za kamp, i onda se moraju okrenuti i tražiti dalje. Zbog svih nastalih problema i mi smo prošli vikend pozvali slovensku Pop televiziju koja je napravila reportažu o svemu, pa zar trebaju još doci i njemacka i talijanska televizija? Zar ovo nije dovoljan skandal", pita se Milan Kovic iz Celja.

Dodaje da su gosti sami pokušavali barem ublažiti nastalu situaciju ponudivši Elektroistri i Vodovodu da popišu stanje brojila u kampu te im na kraju sezone naplate ucinjene troškove, što za sada nije moguce.

Kako smo vec bili pisali, gosti su sve vezano uz svoj boravak u kampu do sada rješavali s Milom Dragicevic, dugogodišnjom voditeljicom kampa i nekadašnjom djelatnicom Pomerturista, kojoj su placali paušale i za ovu sezonu, no cini se da ona za to nije bila ovlaštena.

"Podnijeli smo tužbu Državnom odvjetništvu u Puli protiv gospode Mile Dragicevic zbog više kaznenih radnji, izmedu ostalog i zbog toga što je zadržala u svom posjedu pecat tvrtke Pomerturist kojim je baratala i nakon prestanka radnog odnosa s nama prije nekoliko mjeseci.

Upravo je uz pomoc pecata Dragicevic samoinicijativno ponovo stavila u funkciju telefone koje smo bili iskljucili. Izricito tvrdimo da na žiroracun Pomerturista nije stigla apsolutno nikakva uplata s njezine strane ili od nekog drugog unazad gotovo godinu dana, tako da ni ja ne znam u ciji je džep otišao sav uplaceni paušal gostiju", rekla je ?uliana Grbac iz Pomerturista.

Istodobno je potvrdila da je Pomerturist još prošle godine sklopio ugovore s obrtnicima koji rade unutar kampa i koji su pošteno platili svoj najam te najavila ponovno slanje carinika u kamp za preostalih 50 posto vlasnika kamp-kucica koji nisu platili carinu. Ostalo nam je, medutim, nejasno odakle Pomerturistu pravo da to cini ako nema više nikakve nadležnosti nad kampom i ako je tvrtka u stecaju. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter