Pomeo pješake u Zagrebu s 1,92 promila u krvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prometnu nesreću u kojoj je u ponedjeljak navečer na Kvaternikovom trgu poginula 61-godišnja žena, a ozlijeđeno je još troje pješaka, skrivio je 26-godišnjak koji je u krvi imao 1,92 'promila' alkohola, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Nesreća se, prema policijskim podacima, dogodila u 21.48 sati dok je teško alkoholizirani 26-godišnjak vozio 'audi A3' zagrebačkih registracijskih oznaka Maksimirskom cestom u smjeru zapada.

Dolaskom istočnije od raskrižja s Domjanićevom ulicom, zbog neprilagođene brzine kretanja skrenuo je u desno i udario u rubni kamen nogostupa, sletio na nogostup kojim se nastavio kretati te nakon naleta na kutiju Elektre sišao s nogostupa, prešao kolnik Domjanićeve ulice te naletio na metalnu ogradu, a potom i na metalni stup semafora.

U nekontroliranom kretanju naletio je na troje pješaka sa sjeverne strane Kvaternikova trga, a potom na prometni znak, kažu u policiji.

Nakon što je okrznuo 'audi A4' zagrebačkih registracija, zaustavio se u desnoj prometnoj traci te se pješice udaljio s mjesta događaja do Ulice Biskupa Josipa Galjufa, gdje su ga građani zadržali do dolaska policije.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 61-godišnja pješakinja, dok je 67-godišnjak teško ozlijeđen i vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u KBC Zagreb. Lakše su ozlijeđene dvije pješakinje - 66-godišnjakinja i maloljetnica. Zbog očevida prometne nesreće, tramvajski i cestovni promet Kvaternikovim trgom bio je zatvoren, izvijestila je policija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter