Pomama zbog popusta na skupe tenisice

Late Night Shopping u Puli (M. ANGELINI)
Late Night Shopping u Puli (M. ANGELINI)

Rijeke ljudi slijevale su se u nedjelju navečer centrom grada, kao da je sve besplatno. Besplatno nije bilo, no očito su popusti, koje su nudile ukupno 52 trgovine u centru grada, bili dovoljan mamac za dolazak u grad i kupovinu. Iako su se najavljivali popusti od minimum 15 pa sve do 50 posto, činjenica je da je većina trgovina nudila tek najmanji mogući popust.

Raznoliki popusti

Neki, poput Shoostera, nudili su 20 posto na cjelokupan asortiman, dok je Benetton nudio 30 posto, a negdje se s popustom od 50 posto mogao kupiti tek dio kolekcije. Neki od dućana, poput Muellera nudili su 15 posto, ali tek na dekorativnu kozmetiku, dok se u trgovini Europa 92 popust od 15 posto mogao ostvariti tek na drugi kupljeni komad odjeće, što je brojne kupce razočaralo.

Kao i proteklih manifestacija, najveća je gužva bila u trgovinama s obućom gdje su se tenisice i japanke kupovale gotovo mahnito, a prodavačice su imale pune ruke posla do kasno u noć. U kupovini smo sreli i tinejdžerku Martu koja je kupila tenisice koje su joj se svidjele i zbog šoping manifestacije uštedjela 200 kuna.

Modne revije

Oko 30 kuna uštedjela je jedna Puljanka na japankama rekavši nam da je uz 20 posto popusta dobila još pet posto popusta na karticu vjernosti. Nije puno, ali veseli, dodala je.

Kako smo doznali od prodavačica, svake godine gužva na manifestaciji je sve veća, a najviše je domaćih kupaca koji dolaze ciljano kupiti nešto s popustom, no u trgovine ušeta i pokoji turist.

Inače, manifestacija Late Night Shopping, trajala je od 20 do 24 sata i organizirana je već četvrti put uzastopce u organizaciji pulske Turističke zajednice, Grada Pule, pulske podružnice Hrvatske gospodarske komore i Udruženja obrtnika Pule.

Osim kupovine tijekom večeri moglo se uživati i u modnim revijama na Portarati u koju se uključilo čak 29 trgovina, a publiku je zabavljao Trio val, dok je na tržnici nastupao band Fault. (B. PETROVIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter