Pomagali u ratu, pomažu i u miru


Tridesetak članova Udruge Specijalne jedinice policije "Bak-Istra" odazvali su se  pozivu da 24. obljetnicu osnivanja istoimene specijalne jedinice policije obilježe već tradicionalnim darivanjem krvi na odjelu transfuziologije Opće bolnice Pula.

Kako doznajemo od predsjednika Mladena Blaškovića udruga potiče svoje članove na darivanje krvi tijekom cijele godine, no posebno je to bitno tijekom ljetnih mjeseci kada su potrebe za ovom dragocjenom tekućinom povećane, a darivatelja zbog vrućina ali i odlazaka na godišnje odmore manje nego inače. -

Želimo ljudima biti primjer te ih vlastitim darivanjem krvi potaknuti da i oni postanu darivatelji te tako pomognu nekome spasiti život. Pomagali smo u ratu, pomažemo i u miru, naveo nam je Blašković te dodao da će se skupština udruge, kojoj će se proslaviti 24. godišnjica osnivanje specijalne jedinice policije, održati u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu u ponedjeljak, 27. srpnja s početkom u 18 sati, s tim da će prije skupštine biti održana sveta misa, a nakon skupštine zajedničko druženje svih članova.

Inače, udruga je, kako nam veli, osnovana na Osnivačkoj skupštini u siječnju 2004. godine u Puli. Udruga djeluje na području cijele Istarske županije i okuplja bivše pripadnike Specijalne jedinice policije PU istarske. Kroz svoje aktivnosti i djelovanje nastoji očuvati trajan spomen na Domovinski rat i vrijednosti proistekle iz Domovinskog rata, te značajnu ulogu i doprinos Specijalne jedinice policije Bak Istra u Domovinskom ratu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter