Poluotok radosti: Večer arija i dueta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi koncert iz ovogodišnjeg ciklusa festivala Poluotok radosti održan je u petak navečer u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih Srca u Puli. U organizaciji Istarske glazbene scene mladih i suradnji s Arheološkim muzejom Istre, nastupili su bariton Ronald Braus, rodom Rovinjež, sopranistica Lidija Horvat Dunjko iz Zagreba te pulska pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk, inače i organizatorica brojnih glazbenih zbivanja, od ciklusa Pulski glazbenici Puli, Fažanski sutoni do programa Vesna, glazbene mladice.

Ovi su se glazbenici u sugestivnom prostoru Svetih Srca predstavili raznolikim repertoarom popularnih arija i pjesama - od stranica iz hrvatske glazbene literature pa sve do one svjetske. Kroz koncertni je program publiku vodio Ronald Braus.

Od Kuntarićevih kreacija, preko Mozarta i poznatih arija iz "Don Giovannija" i "Figarovog pira" pa sve do Verdija i Puccinija s arijama iz opere "Gianni Schicchi", izvođači su cijelo vrijeme pokazali vrlo pažljiv i usklađen nastup, uigranost i vrlo dobre interpretativne mogućnosti.

Posebno su bili dojmljivi dueti Horvat Dunjko i Brausa, gdje su ovi umjetnici pokazali snažan glas te vrlo dobar scenski nastup, nadahnutost u izvedbi i dojmljivu koncentraciju.

Ivanović Ocvirk tehnički ih je vrlo pedantno pratila; ovi glazbenici inače već godinama surađuju, stoga takva uigranost ne čudi.

Pozdravne je riječi prije samog koncerta publici, sastavljenoj mahom od glazbenih znalaca, uputila Ivanović Ocvirk u ime Istarske glazbene scene mladih te ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Idući koncert iz ciklusa Poluotok glazbe na rasporedu je 15. kolovoza u 20 sati, ovoga puta u galeriji Amfiteatar u Areni, gdje će nastupiti talentirani glazbenik Diego Leverić (lutnja). (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter