Polufinalisti prvog dječjeg pjevačkog festivala

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Nakon audicije održane u dvorani Društva Naša djeca tijekom proteklog petka i subote, odabrana su 34 polufinalista prvog pjevačkog festivala pod nazivom "Na putu do zvijezda – Pula pjeva". Prema bodovnoj listi, od ukupno 106 kandidata, u poluzavršnicu je ušao 21 osnovnoškolac i 14 srednjoškolaca. Organizatori su stoga pozvali sve polufinaliste da u četvrtak, 27. veljače 2014. godine u 17 sati dođu na dogovor vezano za polufinale koje će se održati u Osnovnoj školi Kaštanjer.

Festival "Pula pjeva" pokrenut je s ciljem da se kod djece potakne kreativnost i umjetnički izričaj da bi se kod mladih povećali samopouzdanje, samopoštovanje i afirmacija u društvu. Dječji pjevački festival organizirali su Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula i pulsko društvo Naša djeca, pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Članovi Stručnog žirija na dvodnevnim audicijama bili su Sofija Cingula, profesorica solo pjevanja, Emanuela Pinzan-Chivalaon, profesorica glazbene kulture, Gabrijela Galant Jelenić, pjevačica, te Franko Krajcar, pjevač. Stručni žiri ocjenjivao je kandidate na temelju tri kriterija: prema intonaciji, vokalnoj izvedbi i scenskom nastupu, a na temelju tih kriterija ocijenio je i opći dojam. Ocjenjivalo se ocjenama od 1 do 10 te je svaki kandidat mogao osvojiti maksimalno 40 bodova po članu što ukupno iznosi 160 bodova. Donja bodovna granica za prolazak u poluzavršnicu iznosila je 140 bodova. Žiri se zahvalio svim kandidatima na velikoj hrabrosti i sudjelovanju na audicijama. (Z. STRAHINJA)

Poznati polufinalisti

U polufinale su ušli u kategoriji od prvog do 4. razreda: Dani Klačar, Letizia Ulika Roce, Ivona Brščić, Tereza Mišan, Noa Pavlinović i Nina Maria Matijaš.

Od 5. do 8. razreda: Mia Petrinčić, Isaura Nika Šeperović, Patricija Furundžija, Glorija Suton, Marco Cuccurin, Noemi Vučković, Noemi Rojnić, Paola Batarilo, Tea Knežević, Ive Cukerić, Marinela Fabijančić, Mila Ledinski, Anastasya Bulatova, Marta Krešić, Daria Jurica.

Srednje škole: Monika Jakšić, Lara Demarin, Dijana Kegelj, Valentina Spajić, Sabrina Ritoša, Sergey Roska, Miriam Hichri, Valnea Bulić, Marin Kalfić, Ana Lučić, Ivona Dominiković, Toni Selaković, Ingrid Zagajski, Eria Bassani.


Podijeli: Facebook Twiter