Poludjeli satovi u Cataniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Misterij vrijedan pažnje istražitelja X-filesa, agenata Foxa Muldera i Dane Scully, ovih se dana zbiva na najvecem talijanskom i sredozemnom otoku - Siciliji, tocnije u gradu Cataniji, ali i u nekim okolnim gradicima. Naime, vec više od tjedan dana stanovnici tog grada muku muce sa satovima koji žure, odnosno pokazuju cak dvadesetak minuta više nego što uistinu jest. No, ne žure svi, samo digitalni. Mehanicki su još uvijek tocni.

Iako sve podsjeca na prvoaprilsku šalu, stvar je zapravo poprimila vrlo ozbiljne razmjere i unijela nemir medu stanovnike Catanije. Do sada se dogodio bezbroj problema, a neki od njih su i vrlo ozbiljni - ovaj fenomen je pogodio sve elektricne uredaje pa banke muku muce s otvaranjem i zatvaranjem trezora i sefova; roditelji optužuju djecu da su namjerno pomjerila satove da bi zakasnila u školu; više satova u jednom stanu pokazuje razlicito vrijeme.

Pojedine stanovnike Catanije sve ovo podsjeca na utjecaj duhova i zlih sila, pa cak i na scene iz popularnog filma "Istjerivaci duhova". Na teren su se odmah uputili i istražitelji odjela za elektrotehniku s tamošnjih sveucilišta, no za sada je istraga bez rezultata. Medu mnogobrojnim hipotetickim odgovorima još uvijek se ne naziri pravi uzrok "nesrece" koja je zatekla stanovnike Catanije.

Neobjašnjive pojave na Siciliji nisu nikakva novost. Unazad nekoliko godina, tocnije 2004., malo mjestašce koje se zove Caronija, u provinciji Messina, našlo se na tapetu neobjašnjivih i iznenadnih požara. Do danas nije do kraja objašnjeno što je prouzrocilo požare madraca, fotelja, elektricnih instalacija i drugog kucnog namještaja u stanovima tog malog talijanskog gradica.

Zanimljivo, i u tom su gradicu, baš kao i u Cataniji, satovi potpuno poludjeli. Za sada se spekulira da bi razlog neobjašnjivim pojavama trebalo potražiti u elektromagnetskim aktivnostima obližnjeg vulkana Etne.


Podijeli: Facebook Twiter