Polovica svih kapaciteta nalazi se u privatnom smještaju

Plaža Moela u Umagu (M. MIJOŠEK)
Plaža Moela u Umagu (M. MIJOŠEK)

U umaškoj kino dvorani održala se skupština Udruge privatnih iznajmljivača Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle.

Na samom je početku predsjednica Udruge Dragica Lukin podnijela  godišnje izvješće rada, nakon čega se osvrnula na ovogodišnji plan rada. Naime, projekti za 2017. godinu obuhvaćaju četiri područja. Radi se o edukativnom dijelu, propagandnim aktivnostima, pripremi info punkta, te dogradnji i održavanju portala Udruge.

Ulaganja i podizanje kvalitete smještaja

U ovoj godini predviđene su četiri radionice i to unapređenje komunikacije sa gostom uživo i putem interneta, racionalno uređenje interijera za viši nivo smještaja i aranžman za doček,  varijacije uređenja okućnice za više tipova objekta iznajmljivača, te zdrava prehrana gostiju, sa naglaskom na doručak. Nadalje, održati će se i  tečaj upravljanja novim sučeljem portala i ažuriranja, te  tečajevi njemačkog i engleskog jezika, u suradnji sa umaškim Učilištem.

Bilo je tu dosta govornika, među kojima i umaški gradonačelnik Vili Bassanese. Čestitao je Udruzi na dosadašnjem radu, te istaknuo da će im Grad Umag i dalje biti podrška, kao i do sada. Riječi hvale i sugestije je imao i bivši zamjenik ministra turizma Daglas Koraca.

- Sama činjenica da se polovica svih smještajnih kapaciteta nalazi u privatnom smještaju govori koliki je vaš značaj za naše gospodarstvo i turizam. Stalna ulaganja i podizanje kvalitete smještaja je stvarnost koju vidimo svake godine, a to vide turisti, kao i cijela naša zajednica. Smatram da je to ispravan put koji vodi do jačanja konkurentnosti turizma i postizanje strateških ciljeva u strategiji razvoja, kazao je Daglas Koraca.

Posebna zona u Uvali Zambratija

Ljiljana Paliska iz Porezne uprave se osvrnula na malog poreznog obveznika koji ostvaruje primanja od iznajmljivanja. Na skupštini je govorio i predsjednik udruge ljubitelja mora i kulturnih znamenitosti ''Batana Salvorina'' Davor Rašin. Prisutne je upoznao sa pilot projektom ''Zona posebnog upravljanja u uvali Zambratija (Umag)'' koji je pokrenut s ciljem poticanja rasprave među svim zainteresiranim građanima o mogućnostima i izazovima uspostave zone posebnog upravljanja u uvali Zambratija zbog njezine povijesne, a i potencijalne turističke vrijednosti. Dijelovi uvale Zambratija predstavljaju vrlo vrijednu povijesnu lokaciju. Arheološkim je istraživanjima pronađeno potopljeno prapovijesno naselje iz razdoblja od kasnog neolitika do ranog bakrenog doba. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter