Polončič: Na međunarodnoj sceni nismo padobranci

Najviše startova - Luka Grubić (M. GAVRAN)
Najviše startova - Luka Grubić (M. GAVRAN)

Pazinska biciklistička momčad Meridiana Kamen čiji je dres u protekloj sezoni nosilo 18 vozača nacionalno raspodijeljenih na osam hrvatskih, šest talijanskih te po jednog njemačkog, slovenskog i britanskog biciklista, trenutno je jedina hrvatska continental ekipa koja nastupa na međunarodnim utrkama. Novi sponzorski ugovor s Meridianom iz talijanskog grada Polle, nedaleko Salerna, znači da će se nastaviti s daljnjim žestokim tempom nastupanja i u idućoj sezoni.

 - Bila je ovo vrlo intenzivna sezona, s više od 200 dana provedenih na utrkama, uz više od sto tisuća odvoženih kilometara - ističe sportski direktor Meridijane Vinko Polončič, Ljubljančanin koji već devetu godinu živi u srcu Istre. - Moramo biti zadovoljni, jer smo u hrvatskim i međunarodnim mjerilima bili prava ekipa, a prema Međunarodnoj biciklističkoj organizaciji na svjetskom nivou zauzimamo vrlo dobro 27. mjesto. Sezonu smo završili s 11 pobjeda, a još smo se 23 puta uspinjali na postolje.

Najviše startova kod hrvatskog dijela ekipe, 37 imao je Luka Grubić iz Vozilići, nakon njega Bruno Radotić 29, Alen Ivančec 18, Pavel Potočki 17 te Endi Širol, prinova iz Loborike Favorit, 13 startova. Jasmin Bečirović je u međuvremenu odustao.

Polončič priznaje da je malo zapostavljen rad s mlađim kategorijama, no ističe i da je Peter Kozlovič iz Zabrežani bio reprezentativac i da je uzdanica kluba. Od najmlađih ističe Andreja Bizjaka iz Filipane koji iskazuje izrazito veliki talent.

- U međunarodnim krugovima više nismo padobranci, a pogotovo ne s veličinama koje su vozile za nas poput Davida Rebellina, Enrica Rossija i Patrika Sinkewitza, te nas se kao ekipu poštuje. Pobjede nisu plod slučajnosti, već napornog i strukturiranog timskog rada.

U najavi za sastav iduće sezone zna se da ovogodišnje najveće pojačanje Davide Rebellin prelazi u poljski CCC Polsat. Ostali sastav talijanskog dijela ekipe znat će se sredinom prosinca. Hrvatski četverac Grubić, Širol, Potočki i Ivančec, bit će pojačan s iskusnima Massimom Demarinom, Emanuelom Kišerlovskim te Markom Hercegom, juniorskim državnim prvakom na cesti, vozačem varaždinske Sloge. (Anton FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter