Poljud želi Bellea, ali ne nudi odštetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetak priprema nogometaša Istre 1961 za predstojecu prvoligašku sezonu ne protjece u savršenoj atmosferi zbog situacije oko Henrija Bellea, kamerunskog nogometaša kojeg Hajduk želi dovesti u svoje redove.

Belleu ugovor s Puljanima traje još godinu dana. Problem je tome što u splitskoj "carapi" nema novca da se isplati željena odšteta. Belle bi zasigurno i pristao na tanju buštu, svjestan da bi mu se to prije ili kasnije isplatilo, jer na Poljud menadžeri ipak cešce svracaju nego na Drosinu. No, Istra 1961 u ovom trenutku nema namjeru pustiti Kamerunca bez odštete.

- Kao prvo, mi nismo dobili službenu ponudu od Hajduka, rekao je Igor Pamic, trener Istre 1961. - Nazvao me sportski direktor Hajduka Milo Nižetic i rekao mi da su oni zainteresirani za Bellea. Zna se kako ta procedura ide i kako to rade ozbiljni klubovi. Nižetic je u tom razgovoru rekao da su oni spremni za Bellea dati tri igraca, ali u ovom trenutku nemam koga uzeti iz Splita.

- Ponudio sam Belleu i njegovom menadžeru produljenje ugovora na još godinu dana, što su oni odbili. Jednostavno, on želi otici iz Pule pod svaku cijenu, istaknuo je Pamic.

- Evo sad mi je Belle malo prije rekao da ili ce otici u Hajduk ili da više ne želi igrati nogomet. Odgovorio sam mu da razmisli, da ima ugovor i da odraduje svoj posao, a ako smatra da može bezbolno raskinuti ugovor, svaka cast, ja tu kao trener ne mogu ništa, dodaje Pamic.

S Belleom je jucer u prostorijama pulskog kluba boravio i Paško Cipin, prijatelj Zorana Vulica koji mu je preporucio Bellea i potom ga doveo u Pulu.

- Ovdje je problem papirologija, predugo se rješavaju boravišna viza, radna viza, socijalno osiguranje. Dakle nikako rasizam, više nemogucnost normalnog života, rekao je Cipin. - Belle je prvu placu primio tek nakon tri i pol mjeseca boravka u Puli. Umrli su mu otac i majka, u Kamerunu ima dva brata i dvije sestre te staru baku kojima prakticki šalje sve što zaradi. Kad dva i pol mjeseca ne primiš placu, nastaju problemi. Jucer je tek primio za travanj. U klubu su mu rekli da je prvi kojem je isplacena placa, ali to Bellea ne zanima, on mora prehranjivati obitelj. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter