Poljud ostaje domaćin utakmice s Bugarskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2016. s Bugarskom u Splitu! Najvažnija je to odluka Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnoga saveza koji je u ponedjeljak u Zagrebu održao izvanrednu sjednicu poslije incidenta s kukastim križem tijekom nedavne utakmice s Italijom na poljudskom travnjaku.

- To je jedini normalan stav. U cilju uspostave kvalitetnijih i konkretnijih odnosa s "Hajdukom" već ranije smo odlučili da će se dvije utakmice u tekućem, odnosno dvije u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu igrati u Splitu. Bez obzira na ovo što se dogodilo, ostajemo pri toj odluci. Kukasti križ ne smije biti razlog da nogometna priča ne ide dalje. Taj teroristički čin nas ne smije zaustaviti - rekao je izvršni predsjednik HNS-a je Damir Vrbanović, koji se još jednom osvrnuo na nedavni nemili događaj u Splitu.

Udar na sport

- Ponovit ću još jednom, to je udar na sport i državu. I ne samo to, to je pokušaj da se navijači i nogomet označe kategorijom koja nema veze sa zdravim razumom, da se simpatizira ideologija koja je stvar ružne prošlosti. Želimo pokazati da Split, Hajduk, Dalmacija i Hrvatska nisu ovo viđeno na Poljudu. Treba nam pomoć institucija koje su plaćene da to rješavaju - istaknuo je Vrbanović i dodao da se utakmica sigurno ne bi igrala da je ranije primijećen kukasti križ na terenu jer to ne bi dopustio delegat UEFE.

- Obavijestili smo delegata UEFA-e, a potom pokušali sanirati travnjak tijekom poluvremena. U drugom dijelu se taj kukasti križ i nije vidio, osim ako se baš niste zagledali - poručio je Vrbanović. U iščekivanju kazne Disciplinske komisije UEFA-e, u HNS-u očekuju da bi, uz rigoroznu novčanu kaznu i utakmicu protiv Bugarske opet mogli odigrati pred praznim tribinama, ali najviše strepe od mogućnosti oduzimanja bodova.

- Prerano je još baviti se špekulacijama o tome kakva će biti kazna, hoćemo li igrati pred praznim tribinama na Poljudu protiv Bugarske. U pravilniku UEFA-e navedene su mnoge moguće kazne, koje mogu biti rigorozne. Zbog pozdrava "Za dom spremni" smo već kažnjeni drastično, ja sam rekao da nikad nisam vidio težu nogometnu kaznu - zaključio je Vrbanović, koji je dodao da će HNS u objašnjenju posebno istaknuti činjenicu da je sve napravljeno u dogovoru s UEFA-om. (Marko CVIJANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter