Poljska pošta zakasnila sebi dostaviti sudski poziv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljska je pošta u sudskom sporu oko dostave sudskih pošiljaka pretrpjela veliku sramotu, nakon što je sama sebi prekasno dostavila poziv na sud zbog čega se njezini predstavnici nisu pojavili na ročištu.

Preporučena pošiljka sa sudskim pozivom stigla je u upravu pošte 20 dana nakon što je poslana, objavio je u srijedu dnevni list Gazeta Wyborcza.

Sudski spor je pokrenut nakon što su poljske sudske vlasti dodijelile pošti dostavu sudskih pošiljaka od 1. siječnja. Poljski sudovi godišnje šalju oko 200 milijuna pošiljaka, za što poštarina iznosi oko 86 milijuna eura.

Jedna privatna tvrtka podnijela je tužbu protiv te odluke, s obrazloženjem da je natječaj prilagođen pošti. Sud je za 20. prosinca zakazao točište po tužbi, na kojemu se predstavnici pošte nisu pojavili jer im je poziv uručen prekasno.

Stručnjaci predviđaju da će pošta naposljetku ipak dobiti posao, jer zakon propisuje jedinstvenog dostavljača sudskih pošiljaka za cijelu zemlju, a tome zahtjevu može udovoljiti jedino pošta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter