Poljska: Walesa protiv Walese

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jaroslaw Walesa, poljski europarlamentarac i sin Lecha Walese, oštro je kritizirao svog oca zbog njegovih prošlotjednih izjava o homoseksualcima. Legendarni vođa Solidarnosti, dobitnik Nobelove nagrade za mir i poljski predsjednik od 1990. do 1995. godine, izjavio je da bi homoseksualni zastupnici trebali sjediti u posljednjim, reklo bi se magarećim, klupama u parlamentu, a možda bi ih čak trebalo smjestiti "s druge strane zida".

- Oni moraju znati da su manjina i tome se moraju adaptirati, izjavio je Lech Walesa i doao da manjina ne može sebe nadrediti većini. Bivši predsjednik tu je izjavu dao u jeku rasprave o legalizaciji istospolnog građanskog partnerstva u Poljskoj.

Jaroslaw Walesa, europarlamentarac i član vladajuće stranke Građanska platforma, izjavio je u ponedjeljak da se ne slaže s izjavama svoga oca koje su temeljno pogrešne i štetne. Za izjave svog oca konstatirao je da su tipične za ljude njegove generacije te da njihov mentalitet nije uhvatio tempo s razvojem našega društva i to je ono što plaši. (T. P./NL)


Podijeli: Facebook Twiter