Poljoprivrednici iz BiH blokirali granicu s RH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljoprivrednici s podrucja Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su blokirali nekoliko granicnih prijelaza izmedu BiH i Hrvatske, a više stotina clanova razlicitih udruga koje okupljaju poljoprivrednike okupilo se na prosvjedu ispred sjedišta federalne vlade u Sarajevu koja je izvanredno zasjedala.

Prema izvješcima policije i lokalnih medija blokirane su ceste koje vode k granicnim prijelazima Doljani kod Metkovica, Kamensko kod Livna, Izacic kod Bihaca te Orašje.

Prema informacijama iz bosanskohercegovackog auto-moto kluba (BIHAMK) promet kod Doljana i Kamenskog u potpunom je prekidu, a preko Izacica i Orašja odvija se otežano.

Promet pred sjedištem vlade Federacije BiH u Sarajevu je blokiran a prosvjednici su tamo parkirali i veci broj traktora te prikljucnih vozila.

Poljoprivrednici iz FBiH traže od vlade isplatu poticaja za zadnje tromjesecje 2010., formiranje zaštitne cijene za pšenicu i mlijeko te preraspodjelu sredstava namijenjenih kao poticaj proizvodnji hrane u 2011.

"Nama je cilj da prosvjede što prije okoncamo, ovo su prosvjedi protiv vlade Federacije, a ne gradana", rekao je za Hinu predsjednik Seljackog saveza Federacije BiH Dragan Pavlovic. Dodao je da ce se blokada nastaviti dok se ne ispune uvjeti poljoprivrednika.


Podijeli: Facebook Twiter