Poljaković: Homoseksualnost je bolest!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadarski sveučilišni profesor Ivan Poljaković, koji se svojedobno proslavio brošurom "Priručnik za glasanje - samo za prave katolike", a koju je uoči parlamentarnih izbora izdala udruga Katolik, danas se opet našao pod lupom javnosti i to zbog svojih homofobnih izjava.

Prof. Poljaković, voditelj Centra za strane jezike Sveučilišta u Zadru, u Muzeju antičkog stakla održao je predavanje na temu "Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga".

"HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zatvor. Ali, ja se ne bojim zatvora za istinu. Homoseksualnost je bolest, a ne opredjeljenje", zaključio je Poljaković tijekom predavanja, prenosi Queer.hr.

Profesor je svoje predavanje održao uz svijest o tomu da njime krši platformu zakona o suzbijanju diskriminacije, pozivajući se na takozvani "prirodan zakon".

"Pod plaštom demokracije i tolerancije proturuju se vrijednosti  koje se protive prirodnom zakonu. Možete biti vjernik ili ateist, ali svakom je jasno da kada muškarac spava s muškarcem to nije prirodno – i ne samo prirodno, to je perverzno. Ali ne, danas će našu djecu učiti da je to 'opredjeljenje' i da to nije bolest", naglasio je Poljaković. Dodao je da je HDZ pripremio podlogu za zakon prema kojem se to ne smije reći, a SDP ga sada tjera dalje.

"Najeklatantniji primjer ispiranja mozga putem masovnih medija je stav stvoren kod nekih katolika da homoseksualnost nije bolest. Ne treba se ni čuditi kada znamo koliko je agresivna ta propaganda.

U najgledanijoj televizijskoj emisiji, Dnevniku, u samo dvije minute 'izvješća' o homoseksualnoj povorci ponosa vi čujete deset puta ponavljanje riječi kao što su 'manjina', 'tolerancija' i 'homofobija'. Time se vrlo otvoreno sugerira da su homoseksualci skupina obespravljenih i ugroženih ljudi, dok su pak ljudi koji ne podržavaju takve parade netolerantni, zaostali i povrh toga bolesni, jer fobija je bolest koja se očituje u strahu od nerealne opasnosti, pri čemu se čovjek znoji, podrhtava i sl.

Osim toga, tu je i prijetnja tužbom ako kažete da je homoseksualnost bolest, dakle, ulijevanje straha ako se ne povinujete ideologiji elite - sve su to karakteristike najmodernijih tehnika pranja mozga", zaključio je ovaj profesor tijekom predavanja. (Me. M./Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter