Poljak iza rešetaka, svjedoci pušteni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljak, 56-godišnji J. K. N., koji je osumnjicen da je u noci sa srijede na cetvrtak u unajmljenom stanu obiteljske kuce u Galižani nanio teške i po život opasne ozljede 50-godišnjem Rumunju, zadržan je iza rešetaka. Dvojica poljskih državljana u dobi od 55 i 56 godina te 55-godišnji državljanin Njemacke, koji su u istražni centar bili prepraceni pod sumnjom da nisu pružili pomoc ozlijedenom, nakon ispitivanja pušteni na slobodu.

Državno odvjetništvo zaasad još nije objavilo je li zatražilo provodenje istrage i pritvor za 56-godišnjeg J. K. N. koji je Rumunja udario šakom u bradu nakon cega je ovaj pao i snažno udario glavom o tlo.

Incident se dogodio u cetvrtak oko jedan sat u stanu kuce u Fažanskoj ulici u kojem su stranci boravili i ispijali alkohol. No njihovo druženje loše je završilo, a nakon što je Rumunj teško ozlijeden svi su se razbježali u dva automobila. Vlasnica kuce je, uznemirena komešanjem u stanu i bukom, pozvala Hitnu pomoc koja je Rumunja s teškom ozljedom glave prevezla u pulsku bolnicu gdje je pod konstantnom paskom lijecnika jer je bio u stanju kome.

Na poprištu okršaja zatecen je i 56-godišnji J. K. N. a za odbjeglim svjedocima u potragu se dala policija. Tako je jedna patrola u 3.30 sati na Velom Vrhu u Puli zaustavila ford escort poljskih nacionalnih oznaka u kojem se nalazio jedan od dvojice Poljaka koji su svjedocili dogadaju. Otprilike u isto vrijeme druga je policijska patrola nedaleko od Plomina zaustavila VW polo njemackih nacionalnih oznaka u kojem su bili Nijemac i Poljak koji su takoder bili svjedoci incidenta.

Svi su uhiceni i odvedeni u pulsku policijsku postaju na kriminalisticku obradu, a potom su prepraceni istražnom sucu koji je nakon saslušanja pustio na slobodu sve svjedoke, a iza rešetaka zadržao 56-godišnjeg J. K. N., osumnjicenog za teško ozljedivanje Rumunja.


Podijeli: Facebook Twiter