Poljaci u gliseru nasukali se na Feneru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa ronilackog centra Shark iz Medulina u srijedu oko 20.45 sati spasila je osam mladih državljana Poljske koji su se svojim gliserom nasukali na otok Fenera u Medulinskom zaljevu.

Poljaci su prevezeni u autokamp Medulin, gdje su odsjeli, dok je gliser u cetvrtak, opet ekipa Sharka, na koncu i odsukala i oteglila u medulinsku marinu.

Zasad nije poznato kako su se i zašto Poljaci nasukali na Feneru. Gliserom marke yamaha LS 200, dugim šest metara i s motorom od 150 konjskih snaga, upravljao je Poljak D. G.



- Najprije su nas pozvali iz marine, a zatim i iz Lucke kapetanije i pitali su nas možemo li pomoci unesrecenim Poljacima. Moja je ekipa odmah izašla na more i dovezla ih je u kraj. Mislim da nije bilo ozlijedenih, osim što si je jedan od njih malo ogrebao nogu. Evo danas smo brod odvukli u tegalj, rekao nam je vlasnik ronilackog kluba Shark Davor Buršic.

Nakon što je brod, koji je bio pun vode, dotegljen u marinu, razgovarali smo s jednim od mladica koji su se nasukali, no nisu bili pretjerano rjeciti. Jedan od njih kazao nam je da ne zna što se dogodilo i zašto su se nasukali. Rekao nam je da je voda odjednom pocela prodirati u gliser.


Rabac: Ozlijeden 13-godišnji Nijemac


U rapskom autokampu Oliva u srijedu navecer je ozlijeden 13-godišnji državljanin Njemacke. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukure, dobio je potres mozga, a pulska Lucka kapetanija je ustanovila da je dobio udarac u glavu i u rame od koluta koji je vukao jet-ski, odnosno skuter za vodu.

Vlasnik skutera yamaha XL 1200, nizozemske zastave, 43-godišnji je državljanin Belgije koji nije imao potrebnu vinjetu pa je kažnjen s 3.100 kuna.

Nadalje, skupina djecaka iz Njemacke boravila je u Rapcu a da se nije propisno prijavila (ondje su došli s otoka Cresa), pa su i oni kažnjeni s ukupno 610 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter