Poljaci prodaju projekt golfa na Marleri

Marlera (N. LAZAREVIĆ)
Marlera (N. LAZAREVIĆ)

Iz Ministarstva turizma doznajemo da ih je tvrtka GTC nekretnine Zagreb u svibnju obavijestila kako su u završnim pregovorima oko prodaje svoje tvrtke Marlera LD d.o.o. koja je nositelj projekta kojim je planirana gradnja golf igrališta i turističkih sadržaja na poluotoku Marlera pored Ližnjana. Upitan da nam otkrije s kime pregovara, glavni direktor GTC-a za Hrvatsku Arn Willems nam je ukratko odgovorio da nije u mogućnosti komentirati tu prodaju.

- U posljednjih šest do dvanaest mjeseci postoji povećan interes za Hrvatsku, i nekoliko inozemnih nekretninskih fondova ponovno su počeli gledati na hrvatsko tržište. Neki od njih su izrazili početni interes za Marleru, a dva od njih su nedavno došli vidjeti lokaciju. Bilo bi sjajno ako bi GTC mogao i dalje razvijati sam projekt, no, nakon što se tvrtka oporavila od teškog perioda, sada se fokusirala na svoju osnovnu aktivnost: uredske zgrade i trgovačke centre, izjavio nam je Willems te naglasio da će u GTC-u učiniti sve da projekt Marlera razvije čim je prije moguće.

Općina želi pomaknuti projekt s mrtve točke

Sporošću realizacije Marlere nezadovoljan je i novi načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić. Kaže da im se još nisu obratili predstavnici GTC-a, ali da u Općini imaju određena saznanja da privatni investitor razmatra mogućnost prodaje cijelog projekta.

- S obzirom da je projekt golfa na Marleri od ključnog značaja za profiliranje općine Ližnjan kao ozbiljne turističke destinacije, za što ima sve potencijale, nećemo dozvoliti da se dotični projekt odgađa u nedogled, niti da se špekulira razvojnim potencijalima naše općine. Stoga, jedan od naših prioriteta u narednom razdoblju bit će pomaknuti ovaj projekt s mrtve točke, izjavio nam je Ravnić.

Dodao je kako u Općini Ližnjan intenzivno rade da u narednom razdoblju potaknu realizaciju ovog značajnog projekta. Zaključio je da su upoznati sa činjenicom da je bilo određenih nesporazuma između investitora i prijašnje općinske uprave te da to žele ispraviti. (Paulo GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter