Politolog traži smjenu Srzic i Majica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Darko Petricic, politolog i analiticar kojega su mediji ovaj tjedan spominjali u kontekstu smjene HRT-ove novinarke i urednice Ane Jelinic, odlucio se otvorenim pismom javnosti izjasniti o tom dogadaju. Petricic je gostovao u emisiji Dossier.hr Ane Jelinic o organiziranom kriminalu i korupciji u Hrvatskoj, a navodno je upravo njegovo gostovanje bilo presmiono za urednicu informativnog programa Hloverku Novak-Srzic.

Petricic piše da je tijekom deset godina javnih nastupa doživio brojne neugodnosti i prijetnje zbog tema o kojima progovara, ali da još nikada nije doživio da neki urednik ili novinar bude degradiran jer mu je omogucio da javno iznosi cinjenice.

"S punom odgovornošcu tvrdim da stojim iza svega što sam iznio u spornoj emisiji... Odgovorno tvrdim da javnosti nije prezentirana nijedna neistina kroz priloge u kojima su emitirane izjave kolega koji prate mafijašku, kriminalnu i korupcijsku scenu u Hrvatskoj: Dušana Miljuša, Hrvoje Appelta, Gordana Malica i Munira Podumljaka", piše Petricic.

Na kraju pisma Petricic poziva Programsko vijece HRT-a i ravnatelja Vanju Sutlica da vrate Anu Jelušic na prijašnje radno mjesto, pokrenu postupak smjene i razrješenja dužnosti Hloverke Novak Srzic s mjesta urednice informativnog programa HRT-a i Dražena Majica s mjesta njenog zamjenika.

Ako se ovi zahtjevi na ispune do srijede, 18. studenog, u 12 sati Petricic planira skandal na HRT-u "internacionalizirati, te ga prezentirati nadležnim institucijama EU, stranim veleposlanstvima i udrugama za zaštitu ljudskih prava". Takoder je spreman hrvatskoj javnosti objaviti pojedinosti oko imenovanja Dražena Majica na mjesto zamjenika glavne urednice u cemu je, kako tvrdi, bilo koruptivnih elemenata.


Podijeli: Facebook Twiter