Politika podupire Branka Curica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branko Curic, nekadašnji direktor i predsjednik istarske Turisticke zajednice, najvjerojatnije ce biti novi procelnik županijskog Odjela za turizam. Iako, nakon odlaska Denisa Ivoševica, još nije raspisan natjecaj za mjesto direktora istarskog TZ-a, stranke koje imaju vecinu u Županijskoj skupštini - IDS, HNS i SDP dogovorile su se da ce podržati Curica kao kandidata.

- Procelnik ce biti izabran nakon javnog natjecaja koji ce se provesti u sljedecih mjesec dana. Medutim, buduci da se radi o gospodarski možda najvažnijem resoru u Istri, želio sam i prije nego krene natjecaj imati konsenzus s ostalim politickim strankama koje cine vecinu u skupštini o izboru kandidata, rekao je župan Ivan Jakovcic i nastavio:

- Branko Curic dobio je našu podršku jer je rijec o covjeku s iskustvom u turizmu, no nije iskljuceno da se u toku natjecaja pojave i neki drugi kvalitetni kandidati i da netko drugi bude izabran. Medutim, buduci da se radi o važnom resoru, nismo željeli biti neozbiljni i ne imati niti jednog kandidata u vidu, kazao je župan.

Rekao je takoder da ce Curic, u slucaju da nakon natjecaja bude izabran, vjerojatno još neko vrijeme obavljati i direktorsku funkciju u županijskoj tvrtki Istra Golf Dizajn, dok ce na svoj privatan biznis koji je takoder povezan s golfom - morati zaboraviti.

Inace, Curic je vec bio procelnik za turizam prije dolaska Ivoševica, a s tog je mjesta 2001. otišao u direktorsku fotelju županijskog TZ-a gdje je ostao cetiri godine, odnosno jedan mandat. Za drugi ga mandat 2005. godine istarski hotelijeri, koji cine vecinu u turistickom vijecu, nisu podržali jer nisu bili zadovoljni njegovim radom te su predložili i kasnije izabrali Tomislava Popovica.

Potom je Curic prešao u županijsku tvrtku Istra Golf Dizajn, a nedavno se ponovno prijavio na natjecaj za izbor direktora istarskog TZ-a nakon odlaska Popovica u Atlas. Iako je bio jedan od glavnih kandidata s jakom politickom podrškom, nije izabran na to mjesto zbog neslaganja hotelijera.

Pretpostavlja se da je umjesto njega po politickoj liniji uskocio Ivoševic, nakon cijeg su imenovanja na celno mjesto istarskog TZ-a pocela govorkanja kako ce Curic doci na njegovo mjesto, što ce se na koncu vjerojatno i obistiniti.


Podijeli: Facebook Twiter