Politička prepucavanja oko šijanskog rotora

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

"Hoće li pulski gradonačelnik zatražiti smjenu čelnika Hrvatskih cesta zbog probijanja rokova izgradnje rotora u Šijani", upitao je jučer na konferenciji za novinare povjerenik pulskog SDP-a i županijski vijećnik Danijel Ferić te dodao da veliki poslovni subjekti u prstenu oko rotora (Mercator, Plodine, Brioni) pripremaju tužbu protiv Grada i Hrvatskih cesta zbog pada prometa.

- Počela je špica sezone, a već imamo kolone od Stancije Peličeti i Šijane, a zatvorena je i Laginjina ulica. K tome je i riva jednosmjerna, pa nas čeka sigurni prometni kolaps u gradu. Prema posljednjim najavama, rotor će biti gotov do 15. kolovoza kada, de facto, završava špica turističke sezone, a uvjeren sam da bi građani imali razumijevanja kada bi vidjeli da se na rotoru nešto radi, rekao je Ferić i dodao da na gradilištu popodne, a kamoli u noćnoj smjeni, nema apsolutno nikoga.

"Puležane i mene u ovom trenutku jedino zanima kada će se rotor završiti, nikakvo politikantstvo", glasi odgovor pulskog gradonačelnika Boris Miletića. Veli da mu je žao da kolege iz SDP-a koje su do prije 15-tak dana s njima bile u koaliciji kreću s pljuvanjem projekata koje su zadnjih osam godina zajedno pripremali. Iz njegovih je pak odgovora jasno da neće zatražiti smjenu čelnika Hrvatskih cesta, a odgovorio je da nema nikakvih saznanja oko pokretanja tužbi okolnih centara.

- Ne pada mi na pamet politizirati ključne gradske projekte i skupljati jeftine političke bodove. Dok je gospodin Ferić bio duboko u predizbornoj kampanji, ja sam vodio računa oko dinamike gradnje kružnog toka u Šijani, te sam uputio otvoreno pismo nadležnom ministru Hajdaš Dončiću i upozorio ga na neadekvatnu dinamiku radova, kaže Miletić. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter