Politicari peštanjem grojza otvorili Hand made

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tocno u podne u petak je u Domu hrvatskih branitelja otvoren 8. Hand made fest - najveci festival maštovitosti i dizajna u regiji. Buduci da je naglasak festivala na maštovitosti, tako su i organizatori uprilicili otvaranje u tom duhu.

I dok je Lela Blekic, osnivacica sajma, isticala neizmjerno zadovoljstvo osmom godinom održavanja festivala koji ove recesijske godine krasi impozantna brojka od cak 200 izlagaca, u pozadini su dvije hostese odjevene u narodnu nošnju u velikoj bacvi gazile grožde.





Županijski procelnik za gospodarstvo Alen Damjanic rekao je da je festival pokazatelj da manufaktura i umjetnost i dalje vladaju u Istri. Pulski gradonacelnik Boris Miletic festival smatra dijelom grada koji se ne smije propustiti.

Predsjednica Županijske komore grada Pule Jasna Jaklin Majetic pohvalila je organizatoricu koja je uspjela okupiti kremu kreativaca koji rado dolaze u Pulu napomenuvši da manifestacija na kalendaru grada zauzima važno mjesto.

I onda je uslijedio performas politicara. Miletic i Damjanic odjenuli su bijele tute (poput CSI ekipe) i s djevojkama prvo peštali grojze rukama i nogama, a potom su natocene simbolicne caše hand made vina.

Kreativnost je lijek, porucuje Lela Blekic, a praznik za oci i dušu otvoren je cijeli vikend od 9 do 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter