Politehnici 300 tisuca kuna godišnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic u proteklih tjedan dana donio je 19 akata, od kojih ce o onim najvažnijim na sjednici u ponedjeljak raspravljati Gradsko vijece. Tri odluke o izgradnji kanalizacijskog sustava te jednako toliko o dodjeli gradskih priznanja, vec su poznate, kao i ona o definiranju ljetnog programa u Areni.

Vijecnici ce odlucivati i o sufinanciranju Visoke tehnicke škole - Politehnickog studija s pravom javnosti u iducem desetogodišnjem razdoblju. Ukoliko se prijedlog gradonacelnika usvoji, Grad bi svake godine sufinancirao rad obrazovne ustanove s 300 tisuca kuna. Jednak iznos odobren je Javnoj ustanovi Pula Film Festival za drugu fazu adaptacije poslovnog prostora na adresi Uspon na Kaštel površine 163 kvadratna metra, a troškovi adaptiranja iznose oko milijun kuna.

Kao i svake godine, gradonacelnik je definirao kriterije za korištenje javnih površina namijenjenih terasama ugostiteljskih objekata te raspisao natjecaj za davanje u zakup javnih površina za prodaju suvenira, nakita, numizmatike, slika i ostalog.

Sindikatu Istre i Kvarnera odobrio je korištenje površina bez naknade na tržnici i Portarati za obilježavanje Medunarodnog praznika rada. Odobrenje je dobila i Zagrebacka županija koja ce se prezentirati 28. travnja na Portarati te Mjesni odbor Veruda za Dane sporta u sportsko-rekreativnoj zoni Vodotornja 24. i 25. travnja.

Miletic je raspisao i dva javna natjecaja, jedan za izgradnju pristupne prometnice s Kraške ulice, cija je vrijednost investicije gotovo 900 tisuca kuna, te drugi za nabavu usluga za savjetovanje u odnosima s javnošcu ukupne vrijednosti 200 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter