Policijskoj Upravi za granicu predano 80 novih vozila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Policijskoj akademiji danas je obavljena primopredaja 80 novih vozila namijenjenih Upravi za granicu Ravnateljstva policije MUP-a u okviru projekta IPA 2010 "Nabava opreme za integrirano upravljanje granicom".

Vozila i ostala oprema značajno će pridonijeti učinkovitijem obavljanju nadzora državne granice i u sprječavanju prekograničnog kriminala na vanjskoj granici EU-a, rečeno je prilikom primopredaje.

U sklopu projekta IPA 2010 nabavit će se ukupno 115 vozila vrijednih 2.841.3245 eura, a preostala će biti isporučena do kraja kolovoza. Od toga je 40 vozila s policijskim obilježjima, 40 bez obilježja, 10 kombi vozila s obilježjima i 15 bez obilježja te 10 vozila za prijevoz službenih pasa.

- To je projekt kojim uz ophodne riječne brodove i termovizijske kamere pojačavamo kapacitete granične policije na vanjskim granicama Hrvatske, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Upitan zašto je ponovno izabrana ista autokuća Porsche leasing, Ostojić je rekao da uvijek treba birati najpovoljnije i najbolje. O tome odlučuje Središnji ured za nabavu koji u zakonski propisanom postupku odabire najpovoljniju ponudu.

Na upit zašto nije poznato koliko bi stajao raskid ugovora o nabavi 11 luksuznih audija za Vladu, Ostojić je rekao da svako raskidanje košta.

- Drago mi je što je učinjeno nešto puno važnije, pa je policija dobila još 11 vozila za rad policijskih službenika, rekao te dodao da će audiji A6 3,0 TDI quattro S tronic biti korišteni za policijske poslove.

Na pitanje jesu li policiji potrebna tako skupa vozila, Ostojić je odgovorio - apsolutno da jer su u nekim trenucima ti auti jako dobri. Najavio je da se primopredaja tih vozila može očekivati vrlo brzo.

Vlada je danas odlučila da će ministarstva koja ustupaju vozila MUP-u plaćati mjesečne leasing rate za te automobile, dok će MUP plaćati leasing za svoja vozila koja će ustupiti na korištenje ministarstvima. Upitan gdje je tu ušteda Ostojić je rekao da je ušteda u vremenu i realizaciji vremena.

Na pitanje hoće li luksuzna vozila biti korištena kao presretači Ostojić je rekao da će o tome odlučiti Ravnateljstvo policije, a postoje dijelovi policije kojima su takva vozila itekako potrebna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter