Policijski specijalci rasporedeni u Moskvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posebne snage ruskog ministarstva unutarnjih poslova stigle su kao pojacanje u Moskvu nakon masovnog prosvjeda prethodnog dana protiv "izborne farse" parlamentarnih izbora koje je osvojila stranka premijera Vladimira Putina.

Te posebne postrojbe "imaju samo jedan cilj: zajamciti sigurnost gradana" u okviru "pojacanog" režima, izjavio je pukovnik Vasilij Pancenkov nakon inforamcija o dolasku više desetaka vojnih kamiona u Moskvu. Novi prosvjed protiv izbornih nepravilnosti najavljen je za utorak popodne.

Nekoliko jedinica posebnih postrojbi, posebice elitna postrojba Dzeržinski iz podrucja Moskve, mobilizirani su kako bi zajamcili red u glavnom gradu, istaknuo je glasnogovornik moskovske policije.

Prosvjed protiv Putina nevidenog opsega zadnjih godina okupio je u ponedjeljak navecer 2.000 osoba, prema podacima policije, a 10.000 po podacima organizatora.

Novi prosvjed bez dozvole predvida se u Moskvi u utorak popodne na Trgu Trijumfalnaja pod sloganom "Mi smo protiv Jedinstvene Rusije". Približno 4.700 osoba odgovorilo je na poziv na ruskoj društvenoj mreži VKontakte.ru. Još jedan oporbeni prosvjed predviden je u Sankt Peterburgu.


Podijeli: Facebook Twiter