Policijski sindikalac optužen za pronevjeru 74.000 kn

llustracija (arhiva)
llustracija (arhiva)

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Dražena Zanzea, bivšeg povjerenika Sindikata policije u PU splitsko-dalmatinskoj. Terete ga za kaznena djela pronevjere i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Zanze je optužen da je tijekom 2009. godine u nakani da se neosnovano znatno materijalno okoristi, sa žiro računa sindikalne podružnice podigao i neosnovano zadržao 74.250 kuna. Terete ga i da je sredinom lipnja 2010. godine u cilju prikrivanja iz ureda sindikalne podružnice uzeo i sakrio dva registratora knjigovodstvenog servisa sa isplatnicama i drugim ispravama o financijskim transakcijama koje je bio obavezan čuvati.

Manjak je otkriven nakon smjene na čelu podružnice. Pronevjera sindikalne blagajne bila je mjesecima top tema u splitskoj policiji. Članovi sindikata uplaćivali su po jedan posto neto plaće pa su se mnogi začudili kada im je Zanze odgovorio da nema novca za sindikalnu pomoć, poput novčane naknade od 800 kuna za rođenje djeteta ili 1.250 kuna za smrt u obitelji. Zbog manjka u blagajni, pomoć se neko vrijeme nije imala odakle isplatiti. (D. M./Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter