Policijska potjera u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pokušaja provale u benzinsku postaju u Rovinju u subotu oko 3.10 sati, 51-godišnjak je bježao policajcima u automobilu Kia s krivotvorenim registarskim oznakama. Naime, policijska ophodnja je kod benzinske postaje u Ulici braće Božić u Rovinju primijetila automobil Kia, koji se počeo udaljavati velikom brzinom. Policijski službenici uputili su se za vozilom te su provjerama utvrdili da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, nakon čega su vozaču dali znak da se zaustavi, no vozač je nastavio vožnju rovinjskim ulicama.

Za vrijeme policijske potjere, vozač se u jednom trenutku zaustavio te je s mjesta suvozača nepoznata osoba istrčala i pobjegla u grmlje, dok je vozač nastavio vožnju sve do Ulice Drage Gervisa, gdje je zbog neprilagođene brzine udario u parkirani automobil Peugeot, pulske registarske oznake. Prilikom pregleda automobila Kia, policijski službenici uočili su alat za provaljivanje, a provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili su da je 51-godišnjak, zajedno sa zasad nepoznatom osobom, pokušao provaliti u benzinsku postaju u Ulici braće Božić.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u noći 24. prosinca, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje na krivotvorenje isprava i teške krađe u pokušaju, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se pokreće i prekršajni postupak. Policijski službenici nastavljaju tragati za drugim sudionikom događaja. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter