Policijska intervencija zbog uvjerljive glume

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su ljubavnici Marija Sincic i Zanetto Raguzzi samo likovi dramuleta "Skup iz Poreca", što ce biti izveden na povijesnom festivalu Giostra, zbog njihovih strastvenih povika o ljubavi, nožu i smrti proba tog dramskog komada završila je - dolaskom policije.

Proba se održavala ove nedjelje u dvorištu palace Sincic u starom gradu, pod budnim okom zagrebacke redateljice Nine Kleflin. Amaterski glumci Gordana Gadanski i Ivan Banic ocito su odlicno savladali uloge Marije i Zanetta, inace stvarnih osoba iz porecke povijesti, jer je netko iz susjedstva, uvjeren da je rijec o pravoj svadi, pozvao policiju.

Došavši na teren, policajci su konstatirali da je strastveni sukob bio samo fikcija, ali su svejedno morali saciniti zapisnik.



- Vec smo bili završili s probom. Izašao sam iz zgrade i vidio dva policajca da u ulicici pokušavaju ustanoviti što se dogada. Prišli su trupi pa su im organizatori objasnili što se zapravo dogodilo, doznali smo od Banica.

Prica o Mariji i Zanettu temelji se na povijesnim zapisima i znanstvenim radovima o ljubavnicima koji su se tajno vjencali sredinom 18. stoljeca. Marija je bila kci graditelja palace Sincic, u kojoj se danas nalazi Zavicajni muzej Poreštine.

"Skup iz Poreca", inace, dio je omnibusa poreckih legendi što je za ovogodišnju Giostru napisala dramaturginja Marijana Nola. Premijera, po svemu sudeci uvjerljivog komada o Mariji i Zanettu, je u nedjelju u 19 sati, u dvorištu muzeja.


Podijeli: Facebook Twiter