Policija ustraje na prijavi protiv zviždača premijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoč stavu Vlade da nema smisla procesuirati osobe koje su tijekom obilježavanja godišnjice vojno-redarstvene akcije "Oluja" u Kninu zviždanjem i povicima reagirali na govor premijera Zorana Milanovića, šibenska policija neće povući prekršajnu prijavu protiv osobe koja je vikom i uvredama upućenim visokim državnim dužnosnicima kršila javni red i mir, kazao je načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić.

- Osoba je prekršila članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a posao policije je da zakon poštuje i provodi, kazao je Kostanić.

S obzirom na to, policija ne smije zanemarivati zakonske odredbe, obrazložio je načelnik šibenske policije, dodavši kako je sve oko tog slučaja išlo po standardnoj proceduri.

Osoba koja je Milanoviću izvikivala uvrede bila je u alkoholiziranom stanju te je zadržana u policijskoj postaji Knin do otrježnjenja i na koncu je dobila prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

Na pitanje hoće li policija ustrajati na procesuiranju svih koji su vrijeđali premijera u Kninu Kostanić odgovara da policija još uvijek nema saznanja o tome tko su te osobe te da će u slučaju stjecanja saznanja postupati po zakonu, kao i dosad. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter