Policija upozorava: Čuvajte svoju imovinu od lopova

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je jučer oko 16.30 sati ispred trgovačkog centra u Šijanskoj ulici u Puli, na štetu 65-godišnjeg talijanskog državljanina počinio drsku krađu.

Nakon što mu je s ramena strgnuo i otuđio torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti, novac i mobitel, počinitelj se udaljio oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna.

Kako bi se izbjegli ovakvi ili slični  događaji, Policijska uprava istarska ponovno upozorava građane da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom krađe.

Naime, krađe torbica i novčanika najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim "prometnim" mjestima.

Iz policije prenose nekoliko korisnih savjeta kojima možete izbjeći krađu torbice i novčanika: obratite pažnju na svoje okruženje, posebno na gužvu te obratite pažnju na osobe koje vas duže prate; čuvajte se guranja, nalijetanja i agresivnih ili pretjerano ljubaznih osoba te ne pokazujte pred drugima novac i druge dragocjenosti.

Nadalje, torbu nosite zatvorenu i ispred sebe, te ne ostavljajte torbu, novčanik, mobitel ili vrećicu na blagajnama, policama ili u kabinama. Izbjegavajte nošenje novčanika u zadnjem džepu, a zvono mobitela postavite na najjače i ako vam bude ukraden, zamolite nekoga da nazove vaš broj - možda se oglasi kod džepara.

Ako ste pokradeni, pretražite najbližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik - spremite ga u vrećicu i predajte policiji jer postoji mogućnost otkrivanja korisnih tragova. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter