Policija ulovila ilegalce kod Roča

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 24-godišnjakom, 30-godišnjakom i 49-godišnjakom iz Zagreba, 31-godišnjakom iz Velike Gorice, 36-godišnjim državljaninom Srbije i 26-godišnjim pakistanski državljaninom, buzetska policija je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Na cesti Lupoglav - Buzet kod Roča, prometna policija zaustavila je tri taksi vozila zagrebačkih oznaka kojima su upravljali 24-godišnjak i 49-godišnjak iz Zagreba te 31-godišnjak iz Velike Gorice. U vozilima se ukupno nalazilo 12 stranih državljanina, od kojih tri državljana Pakistana, jedan državljanin Nigerije, jedan državljanin Somalije i sedam državljana Eritreje.

Istraživanje je pokazalo da su trojica vozača, taksista, u dogovoru s 30-godišnjakom iz Zagreba, 36-godišnjim državljaninom Srbije i 26-godišnjim pakistanskim državljaninom, pristala za novčanu naknadu prevesti strane državljane od Zagreba do blizine državne granice sa Slovenijom.

Potom je grupa ilegalaca trebala pješice preko željezničke pruge prijeći ilegalno u Sloveniju. Šestorica osumnjičenika su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, od 1. do 4. studenog privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter