Policija uhitila vrsarskog piromana

Lokal Srdela izgorio je do temelja (M. SARDELIN)
Lokal Srdela izgorio je do temelja (M. SARDELIN)

Porečka je policija gotovo za 24 sata pronašla osobu koju sumnjiči za podmetanje požara na barakama u Vrsaru. Iako nije otkrila identitet osumnjičenog, doznajemo da se radi o 36-godišnjem  Vrsaranu Eliju Jugovcu. On je uhićen u srijedu, a u četvrtak priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Sumnjiči se da je da je u utorak između 2.10 i 2.30 sati podmetnuo požar u kojem je na Obali Maršala Tita u Vrsaru ugostiteljski objekt totalno izgorio, a dva su oštećena. Materijalna šteta procijenjena je na više od 500 tisuća kuna.

Od nekih sumještana koji su sudjelovali u gašenju požara saznajemo da se i Jugovac tamo vrlo brzo pojavio. "Maltretirao je vatrogasce i glumio da je ozlijeđen da bi ga hitna prebacila na liječenje. Strašno. Prije požara obišao je nekoliko kafića na rivi. Čujem da se slični scenarij zbio i prošle godine kada je gorjela baraka na plaži u Montrakeru. Navodno je upravo on obavijestio vlasnika da mu gori objekt. Naravno, istraga će pokazati radi li se u oba slučaja o njemu", ispričao nam je muškarac koji je želio ostati anoniman.

Mirjana Žiković, vlasnica izgorjelog lokala Srdela kazala nam je da je čula da je policija uhitila jednu osobu i da je to raduje. "Priznajem, lakše mi je, ali u obitelji gledamo čim prije zaboraviti tu priču i krenuti dalje. Trebamo opet pokrenuti posao", kazala je vlasnica čije je sedmogodišnje ulaganje u objekt vrijedan više od 500 tisuća kuna progutala vatra. Vatra je  zahvatila i obližnji ugostiteljski objekt koji su od totalnog uništenja spasili vatrogasci. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter