Policija uhitila mladica iz Tara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Sv. Lovrecu je u srijedu oko 3 sata ujutro nepoznata osoba minirala bankomat eksplozivnom smjesom plinova. Bankomat i vrata pošte su razneseni, a dijelovi rasuti u krugu od pedesetak metara. Prema neslužbenim informacijama, radi se o bankomatu Istarske kreditne banke Umag, a opljackana je manja svota novca.

Nakon eksplozije i cupanja bankomata iz zida lopovi su ostavili dvije boce kisika i acetilena s podužim gumenim cijevima 15-ak metara od bankomata, a policija je pronašla i pajser.

Sporedna vrata poštanskog ureda detonacija je doslovno uništila, a gotovo cijeli bankomat koji se nalazio s druge strane zida je nestao. Ekran bankomata eksplozija je odbacila dvadesetak metara, a dijelova je bilo i pedesetak metara dalje, u dvorištu obiteljske kuce. Policija je pomno pretražila šire podrucje i skupljala sve tragove koji bi mogli pomoci u pronalasku pocinitelja.

Pretpostavka je da je lopov, ili više njih, iz boca acetilena i kisika pustio plin u bankomat i onda ga na neki nacin detonirao, što je uzrokovalo prilicnu jaku eksploziju.







Mještani Svetog Lovreca su šokirani dogadajem te su cijelo jutro obilazili poprište. Kazali su nam da su oko 3 sata culi eksploziju, a vjeruju da se detonacija cula kilometrima.

- Strašno je što se dogada kod nas, ne mogu vjerovati, pravi terorizam. Mislim da su bila 3 sata kad sam cuo detonaciju. Nisam bio siguran o cemu se radi, ali zadnje što bi pomislio je da se radi o pljacki, i to bankomata. Pa nedavno su okrali bankomat u Tinjanu. Vodi li uopce netko racuna o situaciji u Istri, kazao nam je jedan mještanin Sv. Lovreca.

Tijekom jutarnjih sati na podrucju Medaki kod Sv. Lovreca, Novigrada i Buzeta primijecen je veci broj policijskih patrola koje su zaustavljale i kontrolirale vozila, a postavljene su i blokade koje su usporavale promet.

Prije samo desetak dana na isti je nacin opljackan bankomat Erste banke u Tinjanu, petnaestak kilometara od Svetog Lovreca. U kolovozu prošle godine na istom bankomatu u Tinjanu propao je pokušaj postavljanja eksplozivne plinske smjese. Lopove su tada u raboti prekinuli nacelnik Opcine Tinjan Mladen Rajko i suradnici. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

Uhicen jedan od trojice lopova?
U utorak navecer neslužbeno smo doznali da je policija zbog sumnje da je povezan s eksplozijom bankomata u Sv. Lovrecu uhitila jednog mladica iz Tara. Sumnja se da su u kradi sudjelovale tri osobe, ali i da je s ovim posljednjim nedjelom povezano više ljudi.


Podijeli: Facebook Twiter