Policija ugušila oporbeni prosvjed u Podgorici

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

U subotu navečer policija je ugušila nasilni prosvjed oporbenog Demokratskog fronta (DF) na kojemu je sudjelovalo nekoliko tisuća građana.

Ispred Skupštine i vlade Crne Gore nešto poslije 22 sata došlo je do nereda kad su prosvjednici pokušali nasilno ući u zgradu
Skupštine što im policija nije dopustila.

Demonstranti su policiju gađali bocama i kamenjem, a bacane su i baklje i suzavci. Policija je odgovorila topovskim udarima i suzavcem. U sukobima je s obje strane ozlijeđeno više osoba.

Predstavnici oporbenog Demokratskog fronta (DF) tražili su od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da u Skupštinu uđu na glavni ulaz, što je on iz sigurnosnih razloga odbio i uputio ih na sporedni. Frontovci nisu pristali na to i počeli su napad na policiju, na što su sigurnosne snage žestoko odgovorile.

U Podgorici je u subotu navečer održan prosvjed oporbenog Demokratskog fronta, s kojeg su organizatori zatražili od predsjednika vlade i Skupštine, Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, da ispune njihov zahtjev da podnesu ostavke i da se formira prijelazna vlada.

Crnogorska policija je objavila da je priveden i zastupnik DF-a Andrija Mandić, jedan od glavnih organizatora prosvjeda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter