Policija u Srbiji oduzima tablice dvojnim državljanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u Srbiji oduzima inozemne registarske tablice s vozila ciji vlasnici imaju prebivalište u Srbiji cak i kada te osobe imaju strano državljanstvo, a za sada je najviše ovako oduzetih tablica od državljana Srbije koji su istovremeno državljani BiH i Hrvatske.

Tablice se od 25. srpnja uzimaju na licu mjesta uz rješenje o oduzimanju s kojim se vozilo može odvesti iz Srbije. Kazne za ovaj prekršaj su od 15.000 dinara (oko 150 eura) do 30.000 dinara (oko 320 eura). No, ukoliko srpski državljani imaju privremeni boravak u inozemstvu, na primjer od šest mjeseci, onda mogu i u Srbiji voziti automobile sa stranom registracijom, kao i kada su u pitanju rentirana vozila, kaže sugovornik Blica iz srpske policije.

U srbijanskom ministarstvu za dijasporu potvrdeno je da se javljaju udruge i pojedinci iz Hrvatske i BiH s tim problemom. Direktor Komiteta za sigurnost prometa Damir Okanovic kaže za Blic da je ova mjera potpuno neuobicajena i neprimjerena. «Posebno je neprimjereno da se skidaju tablice s vozila. Na primjer, obitelji iz BiH koja je krenula u Grcku na more tablica se skida nasred ceste», upozorava Okanovic.


Podijeli: Facebook Twiter