Policija u šibenskoj pošti presrela novu pošiljku droge speed s "Deep weba"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nešto manje od 40 grama amfetamina ‘speed’, presreli su policajci u šibenskoj pošti nakon saznanja da je tu drogu na skrivenom dijelu interneta, takozvanom ‘Deep webu’, naručio 22-godišnjak, izvijestila je u petak šibensko-kninska Policijska uprava. 

Riječ je o nastavku slučaja od prošlog tjedna kada je taj 22-godišnjak s vršnjakinjom uhićen zbog raspačavanja ‘speeda’ nabavljenog na ilegalnoj tržnici droga na mračnom dijelu interneta. 

Inspektori za narkotike u četvrtak su po nalogu šibenskog Županijskog suda izuzeli iz pošte paketić pristigao na adresu 22-godišnjaka i u njegovoj nazočnosti otvorili pošiljku u kojoj je bio amfetamin u prahu, ukupno 33,9 grama droge ‘speed’. 

Djevojku, koju sumnjiče da je proteklih mjeseci u dva navrata na isti način naručila 25 pa 50 grama i tako posredovala u nabavljanju droge, ovoga puta ne dovode u vezu s tim kaznenim djelom. 

‘Deep Web’ je nekomercijalni internet prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga. Slično kao što se trguje na eBayu, tamo se prodaje droga i druga ilegalna roba poput oružja, ukradenih umjetnina, a moguće je i naručiti nečije ubojstvo. 

Zbog naručivanja ‘speeda’ kojeg je u pošti presrela šibenska policija, 22-godišnjaka će prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu za neovlaštenu proizvodnju i promet droga. (hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter