Policija u rovinjskom POU-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prije mjesec dana nezavisni vijecnik Bruno Poropat na sjednici rovinjskog vijeca pokrenuo pitanje moguceg sukoba interesa ravnateljice Puckog otvorenog ucilišta Melite Jurkota, još uvijek u Gradu nije utvrdeno je li doista rijec o tome. Naime, ravnateljica ucilišta ujedno je vlasnica agencije Fragile Music Promotions putem koje, u ulozi menadžerice, promovira glazbenike koji su nastupali u sklopu projekta "Gandusiana", a koji organizira upravo ova ustanova.

Iako je prvobitno predsjednik Upravnog vijeca Puckog otvorenog ucilišta Nicolo' Sponza tvrdio da je sve legalno i da su upoznati sa svime, slucaj je trenutno pod istragom kriminalisticke službe Policijske uprave istarske, kako saznajemo, temeljem anonimne prijave. Nicolo' Sponza sada na upit što ce biti s ravnateljicom ucilišta kaže da se ceka da službe odrade svoj dio posla te da ce se nakon toga donijeti i konacna odluka o njenom statusu.

Zbog ovog slucaja gradonacelnik Giovanni Sponza je svim svojim gradskim službenicima odaslao pismo u kojem traži da se ocituju bave li se uz profesionalni rad u Gradu slicnim poslom i privatno, jer to smatra neprihvatljivim. Nakon provedenog internog upitnika utvrdeno je da je postojeci slucaj i jedini.

Komentar smo ponovno zatražili i od ravnateljice ucilišta Melite Jurkota koja oduvijek tvrdi da je savjesno i odgovorno obavljala svoj posao.

- Djelovanje mojeg obrta bavi se zastupanjem umjetnika te nije isto djelovanju POU-a (Zakon o puckim otvorenim ucilištima NN 54/97). Poslovanje obrta Fragile Music Promotions nema nikakve veze ni doticaja s poslovanjem POU-a grada Rovinja. Ni u jednom trenutku nisam napravila išta što bi bilo u sukobu interesa navedenih instanci. Eticki sam uvijek postupala i postupam ispravno i u interesu institucije za koju mi je povjerena odgovornost ravnatelja, a poslovanje ucilišta je korektno, rekla je Jurkota.

Navela je da se kriminalisticka istraga koju obavlja inspektor Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske vodi na osnovu anonimnog pisma dugog tri stranice u kojem se spominju cak i najintimniji podaci iz njenog života te niz, kako kaže, za nju nepojmljivih insinuacija.


Podijeli: Facebook Twiter