Policija u poreckoj gradskoj upravi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U gradsku upravu Poreca u petak je stigla policija, u sklopu izvida koje provodi zbog anonimne prijave protiv užeg gradskog vodstva upucene USKOK-u i Državnom odvjetništvu, saznaje se iz priopcenja za javnost koje je istog dana odaslala glasnogovornica Grada Saša Guttman Levak. U priopcenju navodi i da je gradonacelnik Edi Štifanic izrazio punu potporu istrazi, s ciljem da se utvrdi pravo stanje stvari i o njemu izvijesti javnost.

Za anonimnu prijavu se doznalo prije nekoliko dana, a upucena je na niz adresa još u kolovozu. Tereti porecko vodstvo za sklapanje štetnih ugovora, zlouporabu ovlasti, krivotvorenje isprava i druge malverzacije u brojnim lokalnim projektima, kao i za placanje lokanih novinara da o tim nedjelima šute. Madutim, navodi iz prijave uglavnom su poznati iz ranijih medijskih napisa, a o mnogima se na inicijativu oporbe raspravljalo na sjednicama vijeca. Gradski celnici porucili su pak da po pitanju prijave mirno spavaju, i da nemaju što kriti.

Policijska uprava istarska zasad ne iznosi detalje ni saznanja do kojih je došla u istrazi, no potvrduje da su policijski službenici u petak prvi put došli u gradske prostorije, premda su i ranije, po zahtjevu Državnog odvjetništva, provodili izvide oko navodnih nezakonitosti u poslovanju Grada Poreca. Glasnogovornik PU-a Valter Opašic potvrdio je da ce nakon izvida Državno odvjetništvo izvijestiti o poduzetim radnjama.

U telefonskom razgovoru s gradonacelnikom Štifanicem doznajemo da je osobno razgovarao sa nacelnikom PU istarske Mladenom Blaškovicem i zatražio istražne radnje.

" Rekao sam Blaškovicu da ako imaju takvu kaznenu prijavu neka odmah pokrenu postupanje i utvrde stanje. Teško je reci koliko ce se policija zadržati kod nas i obavljati izvide, no naglašavam da imaju svu moju suradnju i kooperativnost i naravno mojih djelatnika. Policija se najviše zadržala na dokumentaciji oko gradnje dvorane Žatika. Cilj nam je da policija to temeljno odradi a to je i razlog zašto sam od Blaškovica zatražio postupanje te smo o tome obavijestili javnost putem naših internet stranica ovim priopcenjem", veli Štifanic.


Podijeli: Facebook Twiter