Policija u Gradu zbog Gumpceve ulice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cini se da u cetvrtak pulski Odjel za komunalni sustav nije posjetio USKOK zbog proširenja obilaznice te nagodbe oko prodaje zemljišta u Šijani izmedu Grada Pule i Merum projekta, kako smo pisali, vec policijska djelatnica zbog anonimne prijave vezane za Ulicu Bože Gumpca.

"Nemam informaciju da su djelatnici USKOK-a bili u gradskom odjelu, vec samo da je bila djelatnica policije. Bila je na razgovoru, a na temelju anonimne prijave vezane za Ulicu Bože Gumpca, a ne za predmete spominjane u medijima. Policija je dobila sve zatražene informacije i stoga su me zacudili medijski napisi", rekao nam je gradonacelnik Boris Miletic.

Doduše, krive informacije mogao je ispraviti i procelnik odjela Damir Prhat, koji, medutim, nije želio reci koji je predmet bio interes policije. Takoder, (dez)informacije su potaknute istupima pulskih politicara u posljednje vrijeme, koji cesto koriste rijec USKOK u obracanju javnosti. Tako je, primjerice, zbog nagodbe Grada i Meruma vijecnica Loredana Štok podnijela prijavu Državnom odvjetništvu, dok su na poskupljenje proširenja prvog kilometra obilaznice ukazali vijecnici Nezavisne liste Plinija Cuccurina.

Što se, pak, tice Ulice Bože Gumpca, ona je godinama komunalno neuredena i samo ove godine najavljivan je pocetak uredenja i to nekoliko puta. Prema navodima iz Grada, uredenju se nije pristupilo zbog imovinskopravnog problema, a izostanak radova u ulici u dva je navrata stanovnike natjerao na tihi prosvjed.


Podijeli: Facebook Twiter