Policija u Gradu Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Grada Rovinja, u kojem su službenici nezadovoljni neisplatom božicnica i najavljenim smanjivanjem placa, procurila je informacija da policija "cešlja" gradske investicije. Od glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Rogic dobili smo pak službenu potvrdu da se ispituje poslovanje Grada Rovinja. Za detaljnije informacije uputila nas je na Županijsko državno odvjetništvo koje je izdalo nalog za njihov postupak.

Županijska državna odvjetnica Mirjana Jelenic takoder je potvrdila da PU istarska provodi izvide u vezi s poslovanjem u Gradu Rovinju, no da nam ne može dati detaljnije informacije. Odvjetništvo smo, izmedu ostalog, pitali i ispituje li se jedna od najvecih rovinjskih investicija – rekonstrukcija Carere, što smo neslužbeno saznali.

Gradonacelnik Giovanni Sponza, koji je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeca obavijestio vijecnike da policija na temelju anonimne prijave ispituje poslovanje Puckog otvorenog ucilišta, rekao nam je da ovo nije prvi put da se ispituje poslovanje Grada Rovinja. - Na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva policijski Odsjek za gospodarski kriminalitet vrši izvide nekoliko predmeta po pitanju javne nabave iz 2007. godine. Rijec je ne samo o Careri, vec i o drugim investicijama.

Na naše pitanje je li policija došla na temelju prijava pojedinih tvrtki koje nisu dobile posao na natjecajima, Sponza je rekao da po odabiru izvodaca za investicije koje se ispituju u zakonskom roku nije bilo ni jedne žalbe. - Županijsko državno odvjetništvo nam je dalo nalog za dostavu dokumentacije na temelju izvješca Državne revizije. Vjerojatno je rijec o zakonskim nedorecenostima, ali ne želim izlaziti s detaljima dok traje postupak, rekao je Sponza.


Podijeli: Facebook Twiter