Policija u fažanskom DVD-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Doznajemo da se zbog sumnji u nezakonitost rada u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Brijuni-Fažana provode policijski izvidi. To su nam potvrdili i u kriminalistickoj policiji.

Predsjednik DVD-a Mirko Damjanac kaže da do srijede nije bio obaviješten o policijskim izvidima. Navodno ga nitko iz policije nije zvao i ne zna provode li se ikakve policijske akcije vezane za DVD.

Ni Opcina nije dobila nikakvu službenu informaciju o policijskim izvidima, tvrdi nacelnica Ada Damjanac.

- Ocekujem da policija, ako ima neke informacije, obavijesti Opcinu. Ne znam tko je podnio prijavu i nismo dobili nikakve službene informacije, rekla je Damjanac.

Prema rijecima njenog zamjenika, donacelnika Radomira Koraca, DVD Fažana je "obicna udruga" koja postoji u Fažani i Opcina o ispitivanjima koja se tamo provode ne zna ništa.

No to demantiraju navodi iz gospodarskog programa Opcine, donesenog na sjednici vijeca. Tamo, naime, u dijelu koji govori o zaštiti od požara piše da "opcinski nacelnik ima obvezu skrbiti o potrebama i interesima gradana na svom podrucju za organiziranjem i djelovanjem ucinkovite vatrogasne službe".

Stoga bi celnike u Opcini trebalo zanimati što se odgada u DVD-u Fažana. Takoder, treba podsjetiti da je svojevremeno aktualna nacelnica Ada Damjanac bila predsjednica fažanskog DVD-a, a imenovana je i višom vatrogasnom casnicom prve klase, što je najviše zvanje u dobrovoljnom vatrogastvu.


Podijeli: Facebook Twiter