Policija traga za pljackašem banke u Žminju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati razbojnik u srijedu ujutro opljackao je poslovnicu Istarske kreditne banke Umag u Žminju. On je od djelatnice banke uz prijetnju pištoljem zatražio novac koji mu je ona predala, a potom se udaljio u nepoznatom smjeru. Stoga je policija na svim važnijim prometnim pravcima postavila blokade, posebice na izlazima iz Istre.

"Obavljen je ocevid na mjestu dogadaja te policija intenzivno traga za pociniteljem. Ujedno pozivam sve gradane koji raspolažu informacijama o pljacki da se jave u obližnju policijsku postaju ili nazovu broj 192", kazao je Valter Opašic iz PU istarske. Informaciju mogu proslijediti i na e-mail [email protected] ili [email protected].

Policija nije htjela iznositi koliko je novca ukradeno, no neslužbeno doznajemo da je razbojnik odnio više desetaka tisuca kuna.

Pljackaše i vandale Žminj ocito privlaci ili inspirira. Današnja pljacka mještane je potakla na razgovor i razmišljanje o svim dosadašnjim razbojstvima. U posljednjih desetak godina tamošnje banke i bankomati napadnuti su više puta.

Današnja OTP banka (nekadašnja Nova, odnosno Istarska) više je puta bila na meti pljackaša. Uz to, bizarnosti nije nedostajalo, pa je tako pred nekoliko godina bagerom odvezen bankomat Erste banke, a eksplozivom su pokušali dignuti i onaj Raiffeisen banke. Nova poslovnica Istarske kreditne banke u Žminju opljackana je usred bijela dana prvi put.

Inace, u okolici, tocnije u Ceru, nedavno je razbijena autobusna cekaonica, a samo posljednjeg vikenda spaljeno je nekoliko kontejnera smeca. (M. S., M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter