Policija traga za nepoznatim nasilnicima

Nakon tučnjave u Parku žrtava fašizma, ispred Pietas Julije teško je pretučen i 21-godišnji Puljanin (Arhiva)
Nakon tučnjave u Parku žrtava fašizma, ispred Pietas Julije teško je pretučen i 21-godišnji Puljanin (Arhiva)

U noći sa subote na nedjelju na području pulske rive su, kao što smo već izvijestili, ozlijeđeni 20-godišnjak iz Pule i 18-godišnja danska državljanka, koji su potom prebačeni u pulsku Opću bolnicu na liječenje gdje je odmah utvrđeno je da je djevojka teže ozlijeđena, dok težina ozljeda 20-godišnjaka ni jučer nije bila poznata.

Bez osumnjičenih

Njih je oko 1.50 sati u nedjelju u Parku žrtava fašizma napalo više zasad nepoznatih osoba, a policija je jučer izvijestila da je tijekom te tučnjave u obližnjoj Ravenskoj ulici oštećen VW Passat pulskih oznaka. Materijalna šteta koju je pretrpio 32-godišnji Puljanin, vlasnik Passata još nije utvrđena.

Doznajemo da je policija jučer obavljala razgovore s osobama koje bi mogle nešto znati o događaju no, prema neslužbenim informacijama, još nemaju osumnjičenika. Ista je situacija i u pogledu sudionika druge tučnjave u kojoj je iste noći, oko 2.30 sati, ispred ugostiteljskog objekta Pietas Julia na rivi, teško ozlijeđen 20-godišnji Puljanin. Njega je također napalo više nepoznatih osoba, a zbog teških ozljeda pomoć mu je pružena u pulskoj Općoj bolnici.

Tučnjave i prekršaji

Budući da su u posljednje vrijeme stanari Ravenske i Kolodvorske ulice blizu kojih se nalaze i ugostiteljski objekti Pietas Julia i Cargo klub, više puta upozoravali na noćno divljanje mladeži zatražili smo od policije podatke o kaznenim djelima i prekršajima evidentiranim u tom dijelu grada od početka godine.

Iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske odgovorili su nam da su na području Kolodvorske ulice i okolice evidentirana tri kaznena djela teške tjelesne ozljede, jedno kazneno djelo tjelesne ozljede, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo prijetnje. Po pitanju prekršaja evidentirana su ukupno tri prekršaja, i to po jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. (M. S., C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter